Den Hengst VVE beheer

Nieuws

Goed regelen bankzaken van de VVE

Eind februari 2012 werd bekend dat vastgoedgroep Redema in haar faillissement ook het spaargeld van tientallen VVE’s heeft meegesleurd. Het gaat om een bedrag van ongeveer € 1,5 miljoen! Een VVE beheerder beschikt doorgaans over de betaalrekening van de vereniging van eigenaren (VVE) en vaak ook over de spaartegoeden. De achtergrond is dat de beheerder alle maandbijdragen namens de VVE int en ook de uitgaande betalingen verzorgt voor onderhoud, schoonmaak etc.

Het ging bij Redema vooral fout omdat deze beheerder het geld van de VVE’s niet op eigen bank- en spaarrekeningen van de VVE’s heeft gezet. De tegoeden stonden op zogenaamde inzake-rekeningen bij de beheerder. Het vermogen van de beheerder en de VVE zijn dan juridisch niet voldoende gescheiden. En dat betekent onvoldoende bescherming bij een faillissement.

Met dit bericht willen we graag duidelijk maken dat VVE Beheer Den Hengst zo niet werkt. Alle bankrekeningen en spaarrekeningen van onze klanten staan op naam van de vereniging. Het geld van de VVE’s is dus volledig afgescheiden van het vermogen van VVE Beheer Den Hengst. Wij werken in die zin ook overeenkomstig het reglement van SKW Certificatie voor VVE’s.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marie-Louise Cremers of Hans Klaver van VVE Beheer Den Hengst via info@denhengstbeheer.nl of 020 642 82 48.